Egy megoldás, mellyel elkerülheti, hogy kiégjenek az alkalmazottai

Egy megoldás, mellyel elkerülheti, hogy kiégjenek az alkalmazottai

Mondják ezt lassú zombihalálnak. Kiégettségnek. Demotiváltságnak.
Igazából mindegy is. Az egész munkahelyi hangulatra negatív hatással lévő jelenség ellen Ön tehet igazán sokat.

A WHO szerint a munkahelyi stressz és a túlterheltség okozta depresszió a 21. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása. És 2030-ra a legfőbb betegségfaktor lesz. Íme, egy tálcán kínált megoldás, hogy Ön elkerülhesse a kiégett alkalmazottak táborát.

 

Ismeri Zsuzsit, a kiégett munkatársat?

Sokszor 3 perccel a munkaidő előtt érkezik és 5 perccel a vége előtt távozik. A köztes időben pedig szinte alig kommunikál a munkatársaival.

Vagy pont fordítva.

Többet dolgozik, de a munkája egyre kevésbé hatékony, és romlott munkateljesítménnyel jár együtt. Nincs ideje a hobbijára, a szórakozásra. A humor a régen letűnt idők elveszett gyermeke címet viseli a lelki világát tekintve.  

Azonban a kedvtelenség elemi erővel tör rá szinte minden nap. Ezt neveznék munkaundornak?

Már egyre kevésbé osztja meg markáns véleményét egy-egy projekttel kapcsolatban. Az értekezleteken egyáltalán nem az érdekelődő magatartást képviseli, inkább a hallgatás lépett a helyére. Nem mozgatja meg őt igazán egyetlen feladat sem.

„Zsuzsi bárkiből lehet.”

 

Miért veszélyes ez a cégére nézve és mit tehet Ön, mint munkaadó ez ellen?

Kevés cégvezető tudja, hogy egy kiégett alkalmazott nemcsak a saját produktivitásából veszít, hanem a vele együtt dolgozó munkatársak motiváltságát is gallyra tudja vágni. A negatív munkahangulat pedig az egész cégre hatással van.

A gond nem az, hogy ezzel a szürke hétköznapok lesznek még szürkébbek egy adott munkahelyen. A legnagyobb gond ezzel az, hogy a cég ügyei, a projektek sikerei is veszélybe kerülhetnek. A szóban forgó egyén egészsége pedig szintén nem másodlagos.

Azonban még mielőtt furkósbottal esne neki bármely alkalmazottjának, mentségükre szólva, a legtöbbször nem ők tehetnek róla.

 

De mi a „kiégés” valójában?

A szakirodalom szerint a burnout,- vagy „kiégés-szindróma” hosszútávú fokozott érzelmi megterhelés, kedvezőtlen stresszhatások következtében létrejövő fizikai, érzelmi és mentális kimerülés.

Még Európai viszonylatban is jelentős adatok szólnak amellett, hogy a téma nem vehető félvállról a munkaadók részéről. A Gallup intézet felmérése szerint a kb. 40 millió főt számláló német munkavállalói állomány közel 4,1 millió kiégett dolgozóval büszkélkedhet.

A kiégéssel foglalkozó szakemberek szerint olyan tényezők vesznek részt a kialakulásban, mint a folyamatosan fennálló stressz és megterhelés, a kevés motiváció a munkában. Vagy az ezzel párosuló munkahelyi elégedetlenség és a megromló munkahelyi kapcsolatok.

Ha a dolgozó munkaideje és a magánéletére jutó ideje nincs egyensúlyban, vagy a munkája mellett nincs ideje szociális tevékenységekre.
Sokan a monoton feladatokat okolják a motiválatlanságért, vagy épp az alulfizetettséget.

Vagy azt, hogy egyre kevéssé érezik igazán, van értelme a munkájuknak; nincs semmi kézzel fogható „produktuma” a tevékenységüknek.

 

Hogyan előzze meg a kiégést az alkalmazottai esetében?

  Személyes beszélgetések, motiváló feladatok, nem zaklatjuk munkaidő után. Csak néhány jótanács, mely a munkaadók kaphatnak a netes böngészés során.

Azonban abban szinte minden mai szakember egyetért, hogy a közös céges, nem „szakmázós” programok jót tesznek a leselkedő veszély visszaszorításában. A csapatépítő tréningeken megélt közös élmények, az izgalom, a feloldott hangulat, vagy a mókuskerékből történő kiszakadás mind-mind a kiégés egyszerű ellenszere.

A kiégés kezelése könnyebb, gyorsabb, ha korai stádiumban kerül kezelésre. Épp úgy, mint egy betegség esetében.
Így ne habozzon a csapatépítő tréningek szervezését illetően! Illik legalább évente egyszer megrendezni egy ilyet.

No, de hol és milyen csapatépítő tréninget szervezzen?

 

Építse kalandos, de egyben csendes környezetben a csapatot

Csapatépítő programok közül az élménydús, hatékony és kifizetődő verziók jöhetnek szóba. A siker kulcsa ugyanis a részletekben van.

Rendezvényhelyszínünk többek között biztosítja azt a fontos elemet, mely - tudományos kutatások által bizonyított - nélkülözhetetlen a stressz oldásában és a hatékonyság növelésében. Tudja meg mi az!>>>

 

Itt nincsenek szűk szobák vékony falakkal, csak hatalmas élettér

A gépkocsik ingyenes parkolása, az érkező vendégek elszállásolása tágas élettérrel rendelkező, 4 és 6 fős, 90 - 118 nm-es apartmanjainkban vagy luxusapartmanjainkban  kényelmesen megoldható.

Rendezvényhelyszínünk egy otthonias, berendezett „albérlet”- a neszmélyi borvidéken, a Gerecse környezetében, 5 csillagos környezetben.

 

Egy nem egy egyszerű rendezvényhelyszín. Borkóstolás, sárkányhajózás vagy közös quadozás a csapatépítés jegyében? Garantáltan nem felejthető.

Ezért vagyunk az emlékezetes rendezvények helyszíne>>>

 

Egy igazán izgalmas kalandos program: az Old Lake kalandpark

Az igazán egyedi és a hétköznapi megszokottságból kirángató programok közt vannak az akadálypályák, a lézerharc vagy bizalmi játékok izgalmai is.

Egy ilyen igazán izgalmas kalandot kínál a szabadban az Old Lake Kalandpark, mely szálláshelyünktől néhány perces autóútra található. Az ősfák és épített oszlopok közt kifeszített köteleken létrehozott akadályok izgalmas szórakozást kínálnak a munkatársak részére.

 

Csapatépítés a kalandparkban

A 10 méteres magasságban 45 akadályon áthaladva próbálhatják ki munkatársai a gravitációval történő valós küzdelmüket. De családos céges tréningek esetében nem maradnak hoppon a gyerekek sem. Hiszen számukra két különböző pálya is rendelkezésre áll.

Az Old Lake Kalandparkban 130 cm alattiakat két gyerekpálya, 150 cm feletti nagyobbakat és a felnőtteket pedig egy nagypálya várja.

Izgalmas és ötletes akadályok és feladatok révén igazi kihívásban lesz részük. A pályák különböző nehézségűek, és eltérő magasságban vannak.

 

Miért van pozitív hatással egy ilyen hely a csapat tagjaira?

A zárt irodai környezetből kiszakadva tapasztalatot szerezhetnek a közösen végrehajtott munka hatékonyságáról.

Egy hatalmas játszótér a felnőtteknek. A szabadban, jó levegőn, a fák lombkoronája közt hegymászó felszereléssel kell átsegítenünk egymást a különböző akadályokon. Kell ennél jobb feszültséglevezető?

A védőfelszerelésről és a „kiképzésről” animátorok gondoskodnak.

 

Biztosítsa cége jövőbeli sikerét csapatépítő tréningekkel, a város zajtól távol, otthonias környezetben, mégis rengeteg izgalmas programlehetőséggel egy karnyújtásnyira. Kérjen ajánlatot.

Tetszett a cikk? Ugye megér egy like-ot?