Honnan tudja, hogy a csapatépítő tréning eredményes volt?

Honnan tudja, hogy a csapatépítő tréning eredményes volt?

Ön egy sablonos csapatépítő tréninggel csak a pénzt költi el feleslegesen, és kevés pozitív hatással lesz a munkahelyi motivációra, valamint az alkalmazottak képességére.

Azonban tudatos választással kimaxolhatja a csapatépítő tréningekben rejlő lehetőségeket. Ma már tudományosan is alátámasztották a tényt, hogy a természet enyhíti a fáradtságot és növeli a kreativitást, hatékonyságot. Miként lesz rendezvényhelyszínünk alkalmazottai teljesítményére is pozitív befolyással?

 

Csapatépítő tréninget rendezni nem nehéz. Összeszedni néhány embert; néhány napot eltölteni egy helyen; vagy programokon részt venni mindenki tud.

A kihívás nem ebben van.

Hanem abban, hogy ezt a néhány napot a csapat ne eltöltse, hanem átélje. Azonban ehhez akár a megszokottól eltérő helyre, és programlehetőségekre lesz szükségük.

 

Nem vitás, kellenek a programok.

A pihenés, a sokak által kedvelt wellness, a jó hangulat.

Azonban van egy olyan tényező, mely nagyobb szerepet játszik az emlékezetes és eredményes csapatépítő tréningeknél, mint gondolná.

Viszont nem minden csapatépítő helyszín rendelkezik vele.

 

E nélkül a tréningnek nem lesz teljes a sikere

A résztvevők a tréningektől, néhány napos kiruccanásoktól általában a jól megérdemelt pihenést, a cégvezetők viszont a motiváció és hatékonyság növekedését és a munkahelyi lojalitás kiteljesedését várják.

De vajon minkét fél elnyerheti azt, amit akar?

Határozottan igen.

A siker kulcsa ugyanis a részletekben van.

Minden vágya, hogy a tréningről visszatérve elégedetten summázhassa: kimaxoltak mindent belőle, amit csak lehetett?

 

Mit is vár a csapatépítő tréning után?

Az alkalmazottak végre úgy érzik, meg lettek becsülve; már nem csak alkalmazott robotokként tekint rájuk. A csendes, szorgalmas lány is kivirult, és mindenki megismerhette az igazi oldalát.

Mindenki feltöltődött, pihent és jól érezte magát. Együtt.

Az összeszokott munkavállalók végre hatékonyan tudnak egy csapatban dolgozni. Alapvető készségeket sajátítottak el, mely jobb kommunikációhoz és hatékonyabb munkavégzéshez fog hozzájárulni.

 

Azonban a legtöbb csapatépítő helyszín mindezek egyszerre való elérésre nem képes.

Egy egészen egyszerű ok miatt.

 

Hiányzik belőlük egy fontos elem, mely - tudományos kutatások által bizonyított - nélkülözhetetlen a stressz oldásában és a hatékonyság növelésében.

A Holland falu a különleges lehetőségek, mint quadozás, kalandpark izgalmai, sárkányhajózás vagy egy közös biciklitúra mellett; olyan lehetőséget is nyújt, amit a legtöbb városi csapatépítő helyszín nem képes.

Ami nélkülözhetetlen a maximális feltöltődéshez.

Mi lenne ez?

A természetközelség és annak pozitív hozadéka.

 

Mi javítunk az alkalmazottak munkahelyi teljesítményén

Nem olvasta félre.

Ugyanis életünkben jelenlévő technológiák „célja”, hogy folyamatosan leterhelje a figyelmünket. Egy stresszes munkahelyen különösen igaz az, hogy a folyamatos információbombázás mentális fáradtsághoz és kiégéshez vezethet.

Ezért időnként a figyelmet helyreállító időszakokra van szükségünk, hogy ismét normális és egészséges állapotba kerüljünk.

És maximálisan teljesítsünk.

Ehhez azonban – tudományos tény - hogy a város zajtól távoli, természetközeli helyre van szükség.

 

Tudományosan bizonyított: a természetközelség stresszoldó hatással bír

Túlhajszolt agyunk megnyugvást talál a zöldben.

Kutatások is alátámasztják, hogy már egy park, egy kert nyugalma gyógyhatással lehet stresszes és zaklatott állapotunkra.

Rengeteg egészségügyi probléma (elhízás, depresszió, rövidlátás) abból fakad, hogy életünk nagy részét zárt térben töltjük.

A természet azonban testünk és agyunk működésére is pozitív hatással van. (David Strayer, az Utah Egyetem kutatója és kollégái is ezt a kérdést járják körül idegtudományi és a pszichológiai alapokon.)

 

A természetközelség javítja a problémamegoldó képességet

  • Tudósok bizonyítékot találtak arra, hogy a természetben kitisztulhat az elménk, és mély hatást gyakorolhat agyunkra és viselkedésünkre.
  • Ezzel csökkenhet a szorongás, a stressz.
  • És a figyelemre, kapacitásra, kreativitásra is pozitív hatással van.  

A természeti területeken való járás - vagy akár csak az ablakon kinézve egy természeti kép megtekintése - megnyugtat minket.

Egy 2015 tanulmány azt is kimutatta, hogy egy 50 perces séta egy természeti környezetben, javítja a rövid távú memóriát, pozitív hatással van a kognitív képességekre, és oldja a stresszt.

 

Csapatépítő tréningek a város zajától távol

A Duna Residence - más néven Holland falu egy otthonias, berendezett „albérlet”- a neszmélyi borvidéken, a Gerecse csodálatos környezetében található.

Tágas (akár 118 nm-es) apartmanokkal és luxusapartmanokkal felszerelt exkluzív üdülőpark, 5 csillagos környezetben.

Nálunk természetközelség és csend fogadja, mely bizonyítottan stresszoldó hatással rendelkezik.

Tiszta, kellemes levegő, távol a nagyváros zajától.

A Tatai-tavak és a Dunakanyar környezetében számos túrázási lehetőség, egyedi programok várják Önt és csapatát. Modern és felszerelt konferenciatermünk nem zsúfolt belvárosi utcákra néz, hanem a Gerecse dombjaira.

 

Üdülőközpontunk az Ászár-Neszmélyi borvidék közepén található, festői környezetben, tiszta levegőn. Különleges és csendes hely; az Önök csapatépítő tréningjének ideális választása.

Felejtse el a zajos és zavaró hatásokat! Az idilli hely megadja a rendezvénye hangulatát és lehetőségeket teremt. Kérjen ajánlatot még ma, és mondjanak búcsút a stressznek! Méghozzá nálunk.